Silmek İstediğinize Eminmisiniz ?

Eminseniz Lütfen Evet'e Basın.

Web Atölyesi

2016 e-ticarette pazarlama kontrol listesi

Web Atölyesi olarak Amsterdam bölgesine ,alanında başarılı kadromuz ile destek sağlamaktayız. İhtiyacınızı belirleyin sizlere yardımcı olalım.

E-ticarette pazarlama kontrol listesi' data-url='http://www.eticaret.com/blog/2016-E-ticarette-pazarlama-kontrol-listesi/'>
E-ticarette pazarlama kontrol listesi' data-url='http://www.eticaret.com/blog/2016-E-ticarette-pazarlama-kontrol-listesi/'>

2016 yılındaki pazarlama çalışmalarınızı geliştirmek için bir kontrol listesinden yararlanmak oldukça faydalı olabilir. E-ticaret pek çok iniş ve çıkışları olan uzun bir yolculuk olarak değerlendirilmeli ve bu nedenle de işin her alanında olduğu gibi pazarlama alanında da bir yol haritasına ihtiyaç duyulur.

E-ticarette artık kullanıcı bilgilerine sahip olmak ve bunları iyi bir şekilde analiz etmek gerekiyor. Bunun yanı sıra içeriklerle beraber onlarla etkileşime girmenin de önemi giderek artıyor. Bu unsurları ele alarak, pazarlama stratejilerinizi de gözden geçirmeniz gerekiyor.

Kullanıcılarla ilgili daha iyi veriler toplayın

Sitenizi ziyaret eden, sitenize üye olan ve sizden alışveriş yapan kişilerden daha mümkün olduğunca çok bilgi toplamaya çalışın. Sitenizi sıklıkla ziyaret eden, istek listelerine ürünler ekleyen ya sepetlerinde ürün bırakan kişileri belirleyerek, bu kişilere daha özel ürün önerileri sunmak, E-ticaretteki başarınızı artıracak yöntemlerden biri.

Müdavimi olduğunuz bir mekana gittiğinizde, orada çalışan kişiler sizin nelerden hoşlandığınızı ya da ne sipariş ettiğinizi bir süre sonra öğrenirler ve size ilgi alanlarınız doğrultusunda hizmet verirler. Bu anlayışı internet ortamında yapabilmek, E-ticaretteki kişiselleştirme için oldukça önemlidir.

Kullanıcılarınız hakkında ne kadar çok bilgi toplarsanız, onlara daha kişisel bir yaklaşım sunabilirsiniz.

Topladığınız kullanıcı verilerini toplayın

Kullanıcılarla ilgili topladığınız verileri kullanmak için, daha fazla veri elde etmeyi ya da başka kullanıcıların bilgilerini de toplamayı beklemeyin. Elinizdeki verilerden hemen yararlanmaya başlamalısınız.

Kullanıcıların site üzerinde yaptıkları aktiviteleri takip ederek, onlara daha iyi kampanya ve fırsat önerileri sunabilirsiniz. Örnek olarak, sitenizde kırmızı bir gece elbisesi alan kişilere, daha sonrasında bu ürünle ilgili kampanyaları göndermek mantıklı olmayacaktır. Bunun yerine, bu elbiseye ilgi göstermemiş kişilere bu kampanyaları sunmalısınız. Daha önceden bu kırmızı elbiseyi alan kişilere, bu ürünü tamamlayacak başka bir ürünle ilgili (örnek olarak bir ayakkabı) kampanyalar sunmanız gerekiyor.

Bunları yapabilmek için de, kullanıcılarınızla ilgili verilere ihtiyacınız var. Bu verileri analiz ederek, kampanyalarınızı bu verilerdeki sonuçlara göre düzenlemeniz gerekiyor.

Yeni ürün tanıtımlarının tarihlerini belirleyin

Bu yıl içerisinde, hangi aralıklarla yeni ürünler sunmayı planladığınızı da belirlemenizde fayda olacaktır. Yeni ürünlerin hangi tarihlerde tüketicilere sunulacağınız belirlediğinizde, bu ürünlerle ilgili tanıtım ve pazarlama çalışmalarınızın da ne zaman yapılacağını bilirsiniz. Ürünlerle ilgili tanıtım çalışmalarınızın belli bir tarih çizelgesi olması, pazarlama çalışmalarınızın da daha verimli bir şekilde, ürün piyasaya tanıtılmadan önce yapılmasını sağlar.

İndirim ve özel kampanyalarınızın tarihlerini belirleyin

Pazarlama stratejilerinde, küçük ve orta ölçekli şirketlerin en sık yaptığı yanlışlardan biri, indirim ve kampanya dönemlerinin tarihlerini önceden belirlememek oluyor. Belli dönemlerde kampanyalar yapmak isteyen firmalar, bu dönemlere girerken, birden bire çalışmalar yapmaya başlıyorlar; fakat bir ön hazırlık olmadığı için, bu çalışmalar çok verimli bir şekilde yapılamıyor.

Pazarlama işiyle ilgilenen kişilerin, bu planları yıl başında yapması ve bu kampanyalar için ne kadarlık bir bütçeye ihtiyaçları olduğunu belirlemeleri gerekiyor. Yıllık planlar yapmak, pazarlama tarafında daha yaratıcı ve verimli çalışmalar yapmanızı sağlar.

İçerik pazarlama çalışmalarınızı planlayın

İçerik pazarlama, E-ticaret firmaları için büyük önem taşıyor. Bu nedenle de yıllık olarak bu alanda da neler yapılacağına dair planlamalar yapmanız gerekiyor. Ne tür içeriklere ağırlık vereceğinize, bu içeriklerle ne amaçladığınıza ve erişmek istediğiniz hedef kitle gibi detaylara karar vermelisiniz.

E-posta pazarlama çalışmalarınızı planlayın

Tüm çalışmalarınız gibi, e-posta çalışmalarınızı da planlamanız gerekiyor. Sadece göndereceğiniz kampanya ve fırsat e-postalarını planlamakla kalmamalı, bunun yanı sıra e-posta listelerinizdeki kişilerin nasıl bir şekilde farklı gruplara ayrılacağını ve bu gruplara özel ne tür içerikler oluşturacağınızı da belirlemeniz gerekiyor. Bu farklı gruplara, farklı kampanyalar sunabilir ya da farklı bir şablon ile test mailleri göndererek, sizin için daha iyi sonuçlar verecek çalışmaları test edebilirsiniz.

Hizmet bölgelerimiz;

e-ticarette pazarlama pazarlama kontrol listesi e-ticaret ve pazarlama e-ticaret bilgi bankası pazarlama
bölgesi ziyaretçilerimiz, Web Atölyesi'nin mutlu müşterileri arasına katılmak için +90(532) 200 9852 veya info@webatolyesi.com.tr ile bize ulaşın, ihtiyacınıza uygun Kurumsal web sitesi, E-ticaret, E-tahsilat veya Crm çözümünü size sunalım

Bize Yazın

Merkez Ofis

Ziya Gökalp, Mall of İstanbul The Office Plaza, Kat 17 34490 Başakşehir/İstanbul