Silmek İstediğinize Eminmisiniz ?

Eminseniz Lütfen Evet'e Basın.

Web Atölyesi

SVG Nedir?

Web Atölyesi olarak Amsterdam bölgesine ,alanında başarılı kadromuz ile destek sağlamaktayız. İhtiyacınızı belirleyin sizlere yardımcı olalım.

Asıl adı Scalable Vector Graphics, Türkçe’de ise Ölçeklendirilebilir Vektör Grafikleri olarak tanımlıyoruz. Grafik tasarım ile ilgilenenlerin sıkça rastladığı SVG kavramına dair detayları paylaşacağız şimdi sizinle. Gelin en basiti ile SVG nedir, konuyu biraz açalım.

SVG’nin mantığı nasıl işler?

SVG dosyasını web sayfamızın içerisine koymak istiyoruz ancak sayfa içine hangi boyutla yüklüyorsak o boyutta kalsın istiyoruz. Yani herhangi bir bozulma olsun istemiyoruz. İşte SVG tam olarak bu prensiple çalışıyor. Web sayfamızın içerisinde SVG dosyasını hangi boyutta kullanırsak kullanalım herhangi bir bozulmaya rastlamıyoruz. En iyi grafik formatlarından biri olarak karşımıza çıkıyor SVG. Özellikle ölçeklenebilirlik, etkileşim, programlanabilirlik, performans ve erişebilirlik taleplerine cevap veren en iyi formatlardan biri. SVG, XML tabanlı bir vektör grafik formatı; Web’de ve diğer ortamlarda çeşitli grafikleri görüntülemek için kullanılır. SVG aynı zamanda bir W3C standardıdır yani JavaScript, DOM, CSS ve HTML dahil açık standart diller ve teknolojilerle kolayca çalışabilir. W3C küresel endüstri standartlarını belirlediği sürece, SVG’nin tarayıcıdaki vektör grafikleri için fiili standart olmaya devam etmesi muhtemel gözüküyor. SVG’nin özelliklerinden biri modern web geliştirmedeki sorunların çoğunu çözmesi diyebiliriz. Örneğin SVG ile her türlü görselliği oluşturmak için farklı şekilleri, yolları ve metin öğelerini birleştirebilirsiniz. Üstelik herhangi bir bozulma yaşamadan.

Neden SVG kullanmalıyız?

Bunun aslında bir değil birçok nedeni var. İlkini şu şekilde tanımlayalım; küçük dosya boyutlarına sahip olması, vektörel olduğu için çözünürlük kalitesi asla bozulmadan şekillendirilebilmesi, Retina Display ekranlarında başarılı olması ve belki de en önemlisi tasarım sürecinde kod desteği imkanı sunması. SVG nerede karşıma çıkacak sorusunun yanıtı ile devam edelim. İlliustrator üzerinden ya da Photoshop programı üzerinden çizdiğiniz bir dosyanın kaydedilmesi aşamasında SVG formatında kaydet seçeneğini bulabilirsiniz.

SVG’nin genel özellikleri nelerdir?

Yukarıda bahsettiğimiz bazı detayları maddelendirelim.

Vektör alt yapısındadır ve XML tabanlıdır.
XML yapısı içinde tanımlanan çizim bilgilerini barındırır.
SVG dosyası içinde belirlenen her özellik, animasyon haline getirilebilir.
SVG dosyası herhangi bir boyuta ölçeklendirilebilir. Herhangi bir bozulma olmayacaktır.
Dosyalar, yazdırılma sırasında herhangi bir kayba uğramaz.
Bu bozulma, ZOOM yapıldığında da yaşanmaz yani yakınlaştırmanız herhangi bir görüntü kalitesi düşüklüğüne neden olmayacaktır.
SVG dosyası hakkında merak edilenlerden biri de kapladığı yerdir. SVG dosyalarının kapladığı alan oldukça azdır.
Herhangi bir geleneksel çizim, SVG formatına mükemmel şekilde çevrilir.
SVG kullanarak pek çok canlı efekt elde edebilirsiniz.
Zorlu arabirimler oluşturabilmenizi ve HTML5' target='_self'>HTML5, web tabanlı uygulamalar ve RIA ile birleştirebilmenize olanak sağlar.

Hizmet bölgelerimiz;

SVG çözünürlük kalite photoshop illiustrator vektörel vektörel tasarılar XML HTML5 vektör tasarım grafik tasarım
bölgesi ziyaretçilerimiz, Web Atölyesi'nin mutlu müşterileri arasına katılmak için +90(532) 200 9852 veya info@webatolyesi.com.tr ile bize ulaşın, ihtiyacınıza uygun Kurumsal web sitesi, E-ticaret, E-tahsilat veya Crm çözümünü size sunalım

Bize Yazın

Merkez Ofis

Ziya Gökalp, Mall of İstanbul The Office Plaza, Kat 17 34490 Başakşehir/İstanbul